עדכון אחרון ב – יום שלישי, 11 יוני 2024, 18:00 על ידי חדשות תל אביב
מתוך חמש חברות קורקינטים בתל אביב־יפו נותרו רק שלוש, בעירייה סירבו לבקשתן להגדיל את מספר הכלים שלהן, וכך מספר הקורקינטים השיתופיים בעיר יקטן ל-5,400 לכל היותר ב-2025, הסכנה הגדולה אנשים יקנו קורקינטים פרטיים שאין עליהם באמת רגולוציה, ומהירות הנסיעה תעלה ותגרום ליותר תאונות.
אם בשנת 2023 פעלו בתל אביב כחמישה חברות קורקינטים, כעת פועלים בה בסך הכל שלוש חברות. למרות הירידה בחברות, הם עדיין לא קיבלו אישור להוסיף קורקינטים נוספים, כך שבעיר קיים מחסור בקורקינטים זמינים.
תל אביב ידועה בזכות דרך ההתניידות הפופולרית של תושביה, המעדיפים להשתמש בקורקינטים על פני שימוש ברכב אישי ובמקרים מסוימים על פני תחבורה ציבורית עם זאת, בשנים הקרובות אנו צפויים לראות פחות ופחות קורקינטים, לאור עזיבתן של חברות קורקינטים והפחתת הכלים שלהן.
בשנת 2023 חברת טיר הפסיקה לפעול בתל אביב, חברת הקורקינטים השיתופיים “שטיר” גם היא עזבה את הארץ ויותר מאוחר גם חברת ווינד הודיעה כי היא יוצאת מהארץ. הסיבה: תופעה של גניבת קורקינטים שהלכה וגברה, כך שמספר הקורקינטים בעבר פחת. בתל אביב עדיין נותרו שלוש חברות – ליים, דוט ובירד, אלא שמספר הכלים של אחת חברה רשאית להפעיל כלל אינו גדל על אף הירידה בכמות הכלים הכוללת בעיר.
החשש הוא כי לתושבים בעיר ובעיקר לעובדים בעיר שמגיעים ברכבת לא יהיו קורקינטים זמינים, מה שיאלץ אותם לקנות קורקינטים פרטיים שעליהם אין פיקוח הדוק כמו לאלו של החברות.
אגב בשנת 2023 תל אביב "הוכתרה" לתואר העיר המסוכנת ביותר לרכיבה על קורקינטים, בשל התאונות הרבות שאירעו בה.