פרשה חמורה נחקרת בתל אביב: איש עסקים נחטף ממשרדו על ידי ארבעה גברים, בחשד לסחיטה על רקע חוב של 6,000 שקלים לשוק האפור. החשודים, חלקם מוכרים למשטרה, נעצרו והובאו לדיון בהארכת מעצר.
חטיפה וסחיטה במרכז תל אביב: פרשה המטלטלת את השוק האפור
משטרת תל אביב עומדת בימים אלה בפני חקירה של אירוע פלילי חמור במיוחד, המשלב חטיפה וסחיטה באיומים. במרכז הפרשה עומד איש עסקים שנחטף לכאורה ממקום עבודתו במתחם עסקים שוקק במרכז העיר. על פי החשד, מאחורי האירוע עומד חוב כספי של 6,000 שקלים לגורמים בשוק האפור. ארבעה גברים, שחלקם מוכרים למשטרה מפעילויות פליליות קודמות, נעצרו בחשד למעורבות בפרשה. האירוע ממחיש את ההשלכות המסוכנות של התנהלות בשוק האפור, שבו גביית חובות עלולה להידרדר במהירות לאלימות קשה.
עדויות הקורבן: איומים וחטיפה בכוח
הקורבן, א’, העיד בתחנת משטרת לב תל אביב על השתלשלות האירועים. לטענתו, ביום שבו אירעה החטיפה, הוא היה אמור לבצע תשלום של 400 שקלים, המהווים חלק מהחזר הלוואה שלקח מהשוק האפור בסך 6,000 שקלים. משלא עמד בהתחייבות זו, הגיעו ארבעת החשודים ישירות למקום עבודתו. על פי עדותו, הם איימו על חייו באופן מפורש, באמירה ש”איימו לרצוח אותי כי לא הבאתי להם את הכסף”. לאחר מכן, שלפו אותו החשודים בכוח ממשרדו, במה שמתואר כחטיפה אלימה. עדות זו נמצאת בליבת החקירה ומספקת תובנות ראשוניות על אופי האירוע.
חשד למעורבות עבריינית: גורם ששלח את החוטפים
החקירה המשטרתית מעלה חשד סביר כי מאחורי ההלוואה שניתנה לקורבן עומד גורם עברייני בכיר. על פי ההערכות, אותו גורם שלח את ארבעת החשודים לבצע את גביית החוב, ככל הנראה בתמורה לעמלה כספית. תופעה זו, שבה עבריינים מנצלים אחרים לגביית חובות תוך שימוש באלימות ואיומים, מוכרת למשטרה ומעידה על דפוס פעולה של ארגוני פשיעה הפועלים בתחום השוק האפור. גורמים במשטרה ציינו כי החקירה בראשיתה, וכי ייתכנו מעצרים נוספים ככל שהתמונה המלאה תתבהר. “מדובר בפרשה חמורה מאוד”, אמרו במשטרה, תוך הדגשה של נחישות הרשויות להגיע לכל המעורבים.
מהלך החקירה והתנהלות החשודים
ארבעת החשודים נעצרו ימים ספורים לאחר שהתלונה הוגשה. במהלך חקירתם, בחרו החשודים כולם לשמור על זכות השתיקה, מה שמקשה על מלאכת החוקרים. הם הובאו בסוף השבוע לדיון בבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשבעה ימים נוספים. הבקשה נומקה בצורך לבצע כ-30 פעולות חקירה נוספות, במטרה לבסס את הראיות נגדם ולאסוף מידע נוסף. נציג המשטרה סירב לחשוף בדיון פרטים נוספים אודות אופן ביצוע החטיפה, תוך שהוא מסביר כי חשיפת מידע זה עלולה לשבש את מהלך החקירה. הוא הוסיף כי חוסר שיתוף הפעולה מצד החשודים מעיד על ניסיון להכשיל את ההליך.
טיעוני ההגנה והחלטת בית המשפט
סנגורם של שניים מהחשודים, עורך הדין ג’קי סגרון, טען בדיון כי מרשיו לא היו יכולים לבצע חטיפה, מאחר והיו רכובים על אופנוע. עורך הדין ליאור שביט, המייצג את שני החשודים הנותרים, תהה האם סכום זעום של 400 שקלים בלבד יכול להוות עילה לחטיפת אדם. בתגובה, הבהיר נציג המשטרה כי העניין אינו בסכום החוב, אלא בעצם העבירה של סחיטה באיומים, שהיא חמורה ללא קשר לגובה הסכום הנכסף. עוד צוין על ידי החוקר כי בשלב זה אין ראיות המצביעות על אלימות פיזית שהופעלה כלפי הקורבן, מעבר לחטיפה עצמה. בסיום הדיון, החליט בית המשפט להאריך את מעצר החשודים בארבעה ימים נוספים, כדי לאפשר למשטרה להשלים את פעולות החקירה הנדרשות.
חדשות תל אביב מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו למייל: tellavivnews@gmail.com.



