חשד לשחיתות – עובדים בעיריית ת"א נעצרו – שמות החשודים פורסמו
פורסם ב -
20 מאי
צפו בכתבה:706
עדכון אחרון ב – יום שלישי, 21 מאי 2024, 15:52 על ידי חדשות תל אביב
13 חשודים, בהם עובדי אגף התברואה של עיריית תל אביב-יפו, נעצרו בחשד לשחיתות, הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות בהיקפים של מאות מיליונים. מהחקירה עלה: עובדים בחברות ניקיון פעלו לקידום ענייניהם בין היתר בהטיית מכרזים באמצעות מתן שוחד וטובות הנאה לעובדים ומקורביהם.
חקירה משותפת של היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433 יחד עם רשות המיסים הובילה הבוקר למעצרם של 13 חשודים, בהם גם עובדי אגף התברואה בעיריית ת"א, בחשד לעבירות חמורות של שחיתות ציבורית, הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאות מיליוני ₪ ובשיתוף ומעורבות של משפחות פשע מהמגזר היהודי והערבי, הבוקר החקירה הפכה גלויה עם מעצרם של 13 חשודים, בהם כאמור גם עובדי מחלקת התברואה בעיריית ת"א. הללו הובאו לחקירה במשרדי היחידה, בסיומה ובהתאם לממצאיה יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון לציון.
חקירה של היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433 יחד עם רשות המיסים הובילה הבוקר (שני) למעצרם של 13 חשודים, בהם גם עובדי אגף התברואה בעיריית תל אביב-יפו, בחשד לעבירות חמורות של שחיתות ציבורית, הלבנת הון וקיזוז חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאות מיליוני שקלים – בשיתוף ומעורבות של משפחות פשע מהמגזר היהודי והערבי.
לפי הודעת המשטרה, החקירה נפתחה בשיתוף עם מחלקת חקירות מכס ומע"מ באר שבע והיחידה הארצית לחשיפת יעדים ברשות המיסים, בחשד לעבירות חמורות של שחיתות ציבורית ועבירות מס והלבנת הון של מחוללי פשיעה בענף הניקיון. הבוקר הפכה החקירה לגלויה עם מעצרם של החשודים, שמובאים בשעה זו לחקירה במשרדי להב. בהתאם לממצאים הם יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון לציון.
אחד החשודים שנעצרו בעיריית תל אביב, סגן מנהל אגף, נעצר ב-2012 בחשד ששיתף פעולה עם ארגון פשיעה תוך שימוש במידע שהיה ברשותו מתוקף תפקידו. באותה תקופה שימש באותו תפקיד, ולאחר שלא הורשע שב אליו ולא קודם מאז. חשוד נוסף בפרשה הנוכחית מכהן גם הוא כסגן מנהל אגף.
מהחקירה עולה כי עובדים בחברות ניקיון המספקות שירותים למחלקת התברואה בעירייה, פעלו לקידום ענייניהם בעירייה, בין היתר בהטיית מכרזים, מתן שוחד וטובות הנאה לעובדי אגף התברואה בעירייה ומקורביהם, בתמורה לזכייה במכרזים ולשיתוף פעולה בביצוע העבירות.
עוד נמסר כי הם חשודים בעבירות של ניגוד עניינים וביצוע עבירות מרמה. מהחקירה עלה כי אותן חברות ניקיון הפיצו וקיזזו חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאות מיליוני שקלים וגרפו לכיסם בעקבות כך עשרות מיליונים. החקירה, עדכנו בלהב 433, מתבצעת בליווי המחלקה המשפטית מע"מ ומכס ופרקליטות מיסוי וכלכלה.
באמצעות אותם מכרזים מבצעות חברות הניקיון קיזוז והפצה של חשבוניות 28 פיקטיביות במאות מיליוני שקלים. כסף זה נגנב מקופת העירייה במישרין ופוגע בציבור התושבים של העיר וכן בכיסו של האזרח הקטן בסופו של דבר". עוד ציין נציג המשטרה כי בפניהם ביצוע של כ-200 פעולות חקירה וציין כי העבירות בוצעו בשיתוף פעולה עם ארגון פשיעה.
עובדי העירייה מרמים את נתוני היקפי העבודה ומגדילים את התשלום שמשלמת העירייה לחברות הניקיון, תוך חלוקת רווחים בין המעורבים. חברות הניקיון מבצעות קיזוז והפצה של חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאות מיליוני שקלים, כשהכסף נגנב במישרין מקופת העירייה ופוגע בציבור התושבים ובאזרח הקטן בסופו של דבר", אמר נציג המשטרה.
שמות החשודים שאותרו לפרסום הערב
הותרו היום יום שני בערב לפרסום זהותם של חלק מעובדי עיריית תל אביב, עובדי חברות ניקיון ועוד שנעצרו הבוקר על ידי חוקרי להב 433: משה כהן, בן 66 מאור יהודה, מוטי מנשירוב, בן 23 מגן יבנה, שלום בן-דוד, בן 59 מגבעתיים – סגן מנהל באגף תברואה בעיריית תל אביב, זאב ביתאן, בן 62 מתל אביב ורומן יאגודייב, בן 49 מאשדוד.
שלום בן דוד, אחד החשודים שנעצרו, נעצר ב-2012 בחשד ששיתף פעולה עם ארגון פשיעה תוך שימוש במידע שהיה ברשותו מתוקף תפקידו. באותה תקופה שימש באותו תפקיד, ולאחר שלא הורשע שב אליו ולא קודם מאז.
בכירים במשטרת ישראל תוקפים את התנהלות עיריית תל אביב בכל הנוגע לחשד לפרשות השחיתות שנחשפה אתמול באגף התברואה והקשר על פי החשד של חלק מהמעורבים לארגוני הפשע של משפחת מוסלי ומשפחת טורק מיפו.
"כבר לפני 12 שנה היתה פרשה דומה שנחקרה על ידי היחידה לחקירות הונאה והיו מעצרים איך לא הדליק אז נורה אדומה בקרב בכירי העירייה שארגוני פשיעה הצליחו להכניס רגל לאגף בעירייה", תהה בכיר במשטרת ישראל, "איפה מערך הביקורת בעירייה שהיה צריך למנוע זליגתם של מאות מיליוני שקלים לארגוני פשע ומקורביהם?".
גורם בעיריית תל אביב הביע תמיהה אף הוא – כיצד קרה שבכירי העירייה לא למדו את הלקח של הפרשה משנת 2012. "כבר אז היו צריכים לעשות בדק בית מקיף באגף התברואה ושיפור פני העיר לבדוק לעומק את החשדות של המשטרה אבל זה לא קרה לצערי" ,ציין הגורם.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב-יפו סומכת על המשטרה שתעשה את עבודתה נאמנה ותוציא את האמת לאור. העירייה תשתף פעולה עם המשטרה ככול שיידרש".