כתב אישום חמור הוגש נגד מזכירה לשעבר בארגון סגל אקדמי באוניברסיטת תל אביב, בחשד לגניבת עשרות המחאות בסכום כולל של כרבע מיליון שקלים.
כתב אישום חמור נגד מזכירה לשעבר באוניברסיטת בתל אביב
פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום (חמישי) כתב אישום חמור נגד אישה ששימשה בעבר כמזכירה בארגון המייצג את הסגל האקדמי באוניברסיטת תל אביב. האישום מייחס לה עבירות חמורות הכוללות מעילה בכספים, הטעיה ושימוש במסמכים כוזבים. בין הסעיפים המפורטים בכתב האישום ניתן למצוא גניבה על ידי עובד, עבירה המדגישה את הפרת האמון הבסיסי שניתן בה, בנוסף לזיוף מסמכים, שימוש במסמכים מזויפים וניסיון להשיג דבר במרמה. המקרה מעלה שאלות רבות בנוגע למנגנוני הבקרה הפנימיים במוסדות ציבוריים ואקדמיים, ובדבר חשיבותם למניעת פגיעה בנכסים ובכספים.
ניצול מעמד וגישה: סדרה של מעשי גניבה והונאה
על פי המפורט במסמכי התביעה, האישה עבדה בארגון הסגל במשך כשנה אחת. במהלך תקופה זו, מתוקף תפקידה, הייתה לה גישה למסמכים כספיים רגישים של האוניברסיטה, ובהם שיקים. מכתב האישום עולה כי בין חודש אוגוסט של שנת 2023 ועד לחודש פברואר של שנת 2024, היא ביצעה סדרה של פעולות פליליות. נטען כי גנבה שישה עשר פנקסי שיקים שונים, ולאחר מכן מילאה אותם בפרטי הונאה. היא זייפה חתימות של בעלי סמכות חתימה, אשר היו מורשים לבצע פעולות כספיות בארגון. בסך הכל, הפקידה ארבעה עשר מהשיקים שגנבה וזייפה לחשבונה הבנקאי האישי, ובכך השתלטה על סכום כולל של כרבע מיליון שקלים, המסתכם בקירוב בכ-259,000 שקלים חדשים.
ניסיונות כושלים וחשיפת הפרשה
האישום אף מציין כי הנאשמת ניסתה להפקיד שני שיקים נוספים, בסכום כולל של 37,000 שקלים, אך ניסיונות אלה לא עלו יפה, ככל הנראה עקב ערנות מערכות הבנק או הבקרה הפנימית של הארגון. הפרשה כולה נחשפה בסופו של דבר בעקבות פעילות יזומה וערנות של גורמים בתוך האוניברסיטה. גורמים אלו, אשר שמו לב לחריגות מסוימות או לתבניות חשודות בפעילות הכספית, החלו לבדוק את העניין לעומק, מה שהוביל לחשיפת המעשים ולהגשת התלונה למשטרת ישראל. חשיפה זו מדגישה את חשיבותם של מנגנוני ביקורת פנימיים ושל ערנות העובדים בארגונים גדולים למניעת מעשי מרמה.
ההשלכות המשפטיות והציבוריות
הגשת כתב האישום מהווה שלב משמעותי בהליך הפלילי. עבירת “גניבה בידי עובד” נושאת עמה סנקציות חמורות, שכן היא מערערת את האמון הבסיסי שניתן בעובד בגין תפקידו ונגישותו למידע או לנכסים. גם עבירות הזיוף וקבלת דבר במרמה מעידות על תחכום ועל כוונה פלילית. המקרה צפוי לעורר עניין ציבורי רחב, במיוחד בהיותו מתרחש במוסד אקדמי יוקרתי, שבו מצופה סטנדרט אתי גבוה. ההליך המשפטי שיבוא בעקבות כתב האישום יקבע את גזר הדין של הנאשמת, ובכך ישמש גם כאות אזהרה פוטנציאלי לכל מי ששוקל לבצע מעשי מרמה דומים במוסדות ציבוריים. זהו אירוע המדגיש את החשיבות באכיפת החוק ושמירה על טוהר המידות בכל מערכת.