עדכון אחרון ב – יום שלישי, 22 אוקטובר 2024, 18:56 על ידי חדשות תל אביב
בעוד תחילת החורף בפתח, המשרד להגנת הסביבה זיהה תופעה מטרידה בלב פארק הירקון: יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס. בבדיקות שנערכו במעבדות משרד הבריאות נמצא כי יתושות שנלכדו באזור נושאות את הנגיף, והגורמים המוסמכים נדרשים להרחיב את פעולות הניטור וההדברה.
ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הבהיר: "אף שחלה ירידה במספר אירועי התחלואה, אנחנו נמשיך בפעולות ניטור ולכידה נרחבות בכל רחבי הארץ". הוא ציין את החשיבות של שיתוף פעולה בין הציבור לרשויות המקומיות כדי לצמצם את אוכלוסיית היתושים ולמנוע תחלואה.
בשנים האחרונות, תקופת הקיץ והסתיו הפכה לזמן שבו שכיחות היתושים הנושאים את נגיף קדחת מערב הנילוס עולה. השנה, השינויים במזג האוויר הובילו להופעתם המוקדמת יותר של היתושים. המשרד קורא לרשויות להגביר את תדירות הניטור ולהגיב במהירות כאשר מתגלים מקרים של יתושים נגועים.
כיצד ניתן להימנע מעקיצות יתושים? המשרד ממליץ לציבור לנקוט אמצעים פשוטים כדי לצמצם את מקורות המים העומדים שמספקים תנאים אידיאליים לרביית יתושים. בין ההמלצות:
1. סילוק מקורות מים עומדים: חשוב לאתר ולהסיר מכלים כמו צמיגים, דליים וחביות שמלאים במים.
2. תחזוקת עציצים: למנוע הצטברות מים בתחתיות עציצים ואדניות, ולהחליף מים באגרטלים לפחות פעם בשבוע.
3. כיסוי בריכות שחייה חשוב לכסות בריכות שחייה כאשר אינן בשימוש.
4. נוכחות דגים: דגים בבריכות נוי יכולים לסייע במניעת התפתחות יתושים.
5. בדיקת מרזבים לנקות ולרוקן מרזבים על מנת למנוע הצטברות מים.
בנוסף, המשרד ממליץ להשתמש בתכשירים דוחי חרקים, ללבוש בגדים ארוכים ולהתקין רשתות על חלונות. כמו כן, הציבור מתבקש לדווח לרשויות המקומיות על מפגעי יתושים או מקורות מים עומדים.
בהתאם לפניות הציבור ולתשומת הלב שהרשויות יקדישו למפגעים, ניתן לקוות שהמאמצים המשותפים יביאו לצמצום ניכר במטרדי היתושים ובסיכון להידבקות בנגיף.