עונת החתונות בישראל משקפת שינוי במגמה

חתונה

נתוני רישום לנישואין לשנת 2024 מצביעים על עלייה משמעותית של כ-10% במספר הזוגות שבחרו להינשא דרך לשכות הדת, כאשר תל אביב-יפו מובילה במספר הנרשמים. המשרד לשירותי דת מייחס את הגידול לשיפור השירות וחזרה לשגרה.

מגמת עלייה ברישום לנישואין בישראל בשנת 2024

נתונים שפורסמו לאחרונה על ידי המשרד לשירותי דת חושפים עלייה ניכרת במספר הזוגות שנרשמו לנישואין באמצעות לשכות הדת בישראל במהלך שנת 2024. על פי הדיווח, 38,835 זוגות השלימו את הליך הרישום, נתון המהווה גידול של כ-10% לעומת שנת 2023, בה נרשמו 35,136 זוגות בלבד. עונת החתונות, הנפתחת באופן מסורתי לאחר ל”ג בעומר, מהווה עיתוי מתאים לפרסום ממצאים אלו, המצביעים על שינוי חיובי במגמת הנישואין במדינה.

הגידול של כ-3,700 זוגות בשנה אחת מעורר עניין ומצביע על מספר גורמים אפשריים. במשרד לשירותי דת מייחסים חלק מהעלייה לחזרה לשגרה לאחר תקופת הלחימה במבצע “חרבות ברזל”, המאפשרת לזוגות רבים יותר לתכנן אירועים משמעותיים כגון חתונה. לצד זאת, מודגש גם שיפור משמעותי באיכות ונגישות השירותים הניתנים על ידי לשכות הנישואין, מה שהופך את התהליך לפשוט וידידותי יותר לזוגות.

המהפכה הדיגיטלית ופתיחת אזורי הרישום: מנועי צמיחה

גורמים בכירים במשרד לשירותי דת מצביעים על שני שינויים מהותיים שתרמו באופן ניכר לעלייה במספר הנרשמים. האחד הוא המהפכה הדיגיטלית שהונהגה באגף נישואין ורבנות. סמנכ”ל השירות במשרד, צוריאל פורת, מדגיש כי האפשרות לבצע חלק מתהליך הרישום באופן מקוון, מהבית, חוסכת לזוגות זמן וטרחה רבה, ומשפרת משמעותית את חווית השירות הכוללת. זוגות צעירים, המורגלים בשימוש בטכנולוגיה, מעריכים מאוד את הנגישות והיעילות הדיגיטלית.

גורם משמעותי נוסף לעלייה במספר הנרשמים הוא החוק לפתיחת אזורי רישום, אשר יצר תחרות חיובית בין לשכות הנישואין. חוק זה מאפשר לזוגות להירשם לנישואין בכל מועצה דתית בישראל, ללא תלות במקום מגוריהם. פתיחת אזורי הרישום העניקה לזוגות גמישות רבה יותר בבחירת המועצה הדתית שבה יירשמו, והובילה לשיפור בשירות ובזמני התגובה מצד הלשכות השונות, כחלק מהתחרות על ליבם של הנרשמים.

עונת החתונות בישראל משקפת שינוי במגמה
עונת החתונות בישראל משקפת שינוי במגמה

מסורת הנישואין היהודית: עמוד תווך בחברה הישראלית

שר הדתות, מיכאל מלכיאלי, התייחס לנתונים והדגיש כי הם “משקפים מציאות שונה מהנרטיב שלעתים משתקף בתקשורת”. לדבריו, על אף שיח ציבורי המדגיש לעיתים שינויים חברתיים ומגמות פחות שמרניות, מסורת הנישואין היהודית ממשיכה להוות עמוד תווך מרכזי בחברה הישראלית. הוא צופה המשך מגמת העלייה במספר הנישואין, ומדגיש את המאמצים המושקעים בהנגשת השירותים, ייעול התהליכים, והבטחת חווית רישום מכבדת, מקצועית ונעימה לכל זוג המבקש להינשא.

הרב חזקיהו סאמין, מנהל אגף נישואין ורבנות, חיזק את הדברים, וציין כי הנתונים החיוביים הם תוצאה של “עבודה מאומצת לשיפור השירות, הנגשת המידע והקלה על הליכי הרישום”. המטרה המרכזית, לדידו, היא לאפשר לכל זוג בישראל להירשם לנישואין באופן פשוט, מהיר ויעיל, תוך הקפדה על ההלכה ונהלי הרישום שקבעה הרבנות הראשית לישראל.

פילוח נתונים עירוני: תל אביב-יפו מובילה

פילוח הנתונים לפי ערים מגלה כי תל אביב-יפו ניצבת בראש הרשימה עם המספר הגבוה ביותר של זוגות שנרשמו בלשכת הנישואין של המועצה הדתית בעיר, עם 2,303 זוגות. נתון זה מעניין במיוחד לאור תדמיתה של תל אביב-יפו כעיר ליברלית וחילונית, והוא יכול להעיד על גמישות ונגישות השירותים בעיר, או על עלייה כללית בנכונות לנישואין דתיים גם בקרב אוכלוסיות מגוונות.

אחריה ברשימה נמצאת ירושלים, עם 1,591 זוגות, ובהמשך אשדוד עם 1,409 זוגות, חולון עם 1,371 זוגות ונתניה עם 1,311 זוגות. הפילוח מדגיש כי מגמת העלייה ברישום לנישואין אינה מוגבלת לאזורים ספציפיים, אלא משתקפת במגוון רחב של ערים ברחבי הארץ, עם דגש על מרכז הארץ וערים גדולות. הנתונים הללו עשויים להעיד על חיזוק הקשר של זוגות צעירים למסורת ולמוסד הנישואין, גם בעידן מודרני ומשתנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות