עדכון אחרון ב – יום שלישי, 19 נובמבר 2024, 12:34 על ידי חדשות תל אביב
אירוע יוצא דופן התרחש השבוע בגימנסיה הרצליה בתל אביב, אחד מבתי הספר העל-יסודיים המובילים בארץ. קבוצת תלמידים מכיתות ט' ו-י' יצאה משטח בית הספר במהלך שעות הלימודים ללא אישור, ופנתה לחנות AMPM הסמוכה, בפינת הרחובות ז'בוטינסקי ואבן גבירול. מה שהחל כביקור שגרתי הסתיים בעימות חריף בין התלמידים לבין מאבטחי החנות, והסלים כאשר המאבטחים רדפו אחר התלמידים עד שערי בית הספר.
על פי דיווחים, המאבטחים ניסו להיכנס לשטח הגימנסיה בכוח, אך נהדפו על ידי מאבטחי בית הספר. האירוע עורר סערה בקרב קהילת בית הספר, והוביל את הנהלת הגימנסיה להפיץ הודעה רשמית להורים ולתלמידים.
הנהלת בית הספר: "הימנעו מיציאה משטח הגימנסיה"
במכתב ששיגרה הנהלת הגימנסיה להורים ולתלמידים, נמסרו פרטי האירוע וכן קריאה לשיתוף פעולה מצד קהילת בית הספר:
"הורים ותלמידים יקרים, ברצוננו לשתף אתכם באירוע חריג שהתקיים היום (18.11.2024). בשעות הצהריים יצאו מספר תלמידים משכבות ט' ו-י' לשטח חנות AMPM סמוכה, ללא אישור צוות בית הספר. בין התלמידים למאבטחי החנות נוצר עימות סביב הכניסה למתחם, שהוביל לכך שהמאבטחים הגיעו לשערי בית הספר וניסו להיכנס בכוח".
עוד הוסיפה ההנהלה: "אנו רואים בחומרה רבה יציאה בלתי מאושרת משטח הגימנסיה. על מנת למנוע הישנות מקרים דומים, אנו מבקשים מכם, ההורים, לשוחח עם ילדיכם ולהדגיש בפניהם את חשיבות השמירה על כללי בית הספר".
מעורבות המשטרה והתגובה העירונית
עיריית תל אביב-יפו התייחסה אף היא לאירוע וציינה כי למרות שהתקרית התרחשה מחוץ לשטח בית הספר, היא מטופלת ברצינות על ידי צוות מקצועי בגימנסיה, בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל. לדברי העירייה, "האירוע נמצא בבדיקה מעמיקה כדי למצות את הדין עם המעורבים ולהבטיח סביבה חינוכית בטוחה".
המשטרה, שמטפלת במקרה, פתחה בחקירה במטרה לברר את נסיבות האירוע ואת תפקידם של כל הצדדים המעורבים. גורמים המעורים בפרטים ציינו כי קיימות עדויות סותרות באשר לנסיבות שהובילו לעימות, וכי בימים הקרובים ייערכו תשאולים נוספים.
ההיסטוריה השנויה במחלוקת של מנהל הגימנסיה
אירוע זה מצטרף לשורה של אירועים סוערים בהם היה מעורב מנהל הגימנסיה, ד"ר זאב דגני. דגני, הנמצא בתפקיד כבר שנים רבות, נחשב לדמות שנויה במחלוקת בשל עמדותיו הפוליטיות והתנהלותו השונה ממנהלים מסורתיים. בעבר זומן דגני לשימוע במשרד החינוך בעקבות סרטון בו כינה את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, "רודן" ו"רוצח".
זימון זה לא היה הראשון, ובשנים קודמות נדרש דגני להסביר את עמדותיו והתנהלותו במספר נושאים, כולל התנגדותו למסעות נוער לפולין, אישור הרצאות של ארגונים שנויים במחלוקת כמו "שוברים שתיקה", ומחאתו נגד גירוש ילדי מהגרים. בנוסף, בשנת 2020 הקים דגני "בנק קריפטו" בגימנסיה, פרויקט שנאלץ להיסגר תוך זמן קצר בעקבות התנגדויות.
בעקבות התנהלותו, זכה דגני לתמיכה ולביקורת כאחד. בעוד רבים משבחים את עמדותיו האידיאולוגיות, אחרים טוענים כי הוא מערב פוליטיקה בחינוך באופן שעלול לפגוע באופי בית הספר ובתלמידים.
גימנסיה הרצליה: סמל היסטורי בתל אביב
גימנסיה הרצליה נחשבת לאחד המוסדות החינוכיים הבולטים בישראל, ומחזיקה בהיסטוריה עשירה וייחודית. היא נוסדה בשנת 1905 ביפו, כבית הספר התיכון העברי הראשון בארץ, ובהמשך עברה למיקומה הנוכחי ברחוב ז'בוטינסקי בתל אביב. לאורך השנים הפכה הגימנסיה למוסד חינוכי מוביל, המשלב ערכים ציוניים, חינוכיים וחברתיים.
בית הספר מנהל מערכת חינוך המיועדת לכ-2,000 תלמידות ותלמידים בכיתות ז'-י"ב, ומוכר בזכות רמתו הלימודית הגבוהה ותלמידיו הבולטים בתחומים רבים.
בינתיים, הנהלת בית הספר והעירייה מבקשות לשמור על שיתוף פעולה מלא עם ההורים, במטרה למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד. האירוע משמש תזכורת לחשיבות הדיאלוג בין בתי הספר, הקהילה, והרשויות, לשם הבטחת סביבה לימודית בטוחה ומכבדת עבור כלל התלמידים.