עדכון אחרון ב – יום ראשון, 24 דצמבר 2023, 15:48 על ידי
הצפה של כלי נשק לכיתות הכוננות בתל אביב, בחודשים מאז השבעה באוקטובר ניתן לראות מגמההולכת וגדלה בכל הנוגע לנשק וירי במרחב הציבורי, השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, פרץ את כל ההגבלות הקיימות בכל הנוגע לאחזקת נשק אישי, ודאג לחלוקה של עשרות אלפי נשקים לציבור שחלקו הגדול לא מיומן.
אין ספק שבמדינה כמו בישראל ישנם מצבים שמצדיקים החזקת נשק אישי, גם לפני המלחמה הנוכחית בעזה. אולם כשם שנשק הוא הכרחי לביטחון הנדרש ברמה הלאומית, הוא גם יכול להוות סכנה גדולה ואיום ברמה האישית. הימצאותם של כלי נשק בבית מגבירה משמעותית את האלימות ביתית רצחנית , תאונות עם כלי הנשק במסגרתם נפגעים בעיקר ילדים והתאבדויות.
אלה אנשים שמבקשים ביטחון, אבל מתן נשק בידיהם לא יעצור שום פיגוע, רק ייצר סכנה איומה, להם ולסביבתם. לא רק שהמדיניות הזו לא תביא ליותר ביטחון, אלא היא תייצר יותר פגיעה, אלימות ודם
בתקופת הכנסת ה-19, מי שהיה דאז השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ' ממפלגת ישראל ביתנו, העביר תקנות שקבעו שמאבטחים ינעלו במקום העבודה את הנשק בהם הם משתמשים במסגרת העבודה. מי שדאגה להעביר את התקנות הללו בכנסת הייתה יו"ר ועדת הפנים, מירי רגב, ובדיונים היא דיברה בתקיפות ובכשרון על חשיבות הוצאת הנשק מהמרחבים האישיים. רוב השרים לביטחון פנים שהגיעו אחריו, למעט עמר בר לב, דווקא פעלו להגברת מספר הנשקים האישיים – גלעד ארדן, אמיר אוחנה וכמובן השר הנוכחי – בן גביר.
מאז פרוץ המלחמה הוגשו כ-300 אלף בקשות לרישיון נשק, וכ-50 אלף מהם אושרו. נתון גבוה יותר גבוה מבכל 20 השנים האחרונות יחד. ישראל אבישר, ראש אגף כלי יריה, התפטר מתפקידו אחרי ש-82 חברי חמ"ל שכוללים את אנשי לשכת השר, עובדי כנסת ובנות שירות לאומי – הוגדרו כ"פקידי רישוי זמניים" והם אלה שאישרו רשיונות נשק, ללא הסמכה חוקית, אחרי יום אחד בלבד של הכשרה.