עדכון אחרון ב – יום חמישי, 14 מרץ 2024, 10:17 על ידי חדשות תל אביב
תל אביב, שרק בשנה שעברה הייתה במקום השלישי, חוותה התרסקות (חיובית) ונכנסה רק למקום השמיני בדירוג הערים היקרות בעולם של ה”אקונומיסט”.
הירידה של תל אביב למקום השמיני אינה נובעת חלילה מירידה ביוקר המחייה בעיר עצמה, אלא מהזינוק המתמשך ביוקר המחייה בערים הגדולות בעולם. מדד האקונומיסט בוחן את מחיריהם של 200 מוצרים ושירותים בעשר קטגוריות מרכזיות על פני 173 ערים בעולם, ואחרי שבשנה שעברה הצביע על עלייה ממוצעת של 8.1 אחוז במחירים, הוא חושף גם השנה עלייה ממוצעת של 7.4 אחוז במחירים של כלל המוצרים והשירותים בכלל הערים.
הדירוג השנתי של "אקונומיסט" הכתיר את סינגפור וציריך כערים היקרות ביותר. תל אביב ירדה למקום השמיני לצד קופנהגן. עם זאת, הסקר שעליו מתבסס הדירוג בוצע לפני המלחמה ולא מביא בחשבון את השפעותיה.
אחרי שנתיים שכיכבה בשלישייה הראשונה, ת"א יורדת למקום השמיני בדירוג הערים היקרות של האקונומיסט, בסקר שנערך לפני פרוץ המלחמה. סינגפור שוב במקום הראשון, והעיר הזולה
ביותר היא עדיין השכנה מצפון – דמשק. שלא במפתיע, מוסקבה וסנט פטרסבורג הן הערים שחוו את הצניחה הגדולה ביותר.
במקום הראשון מדורגות ביחד סינגפור וציריך. סינגפור הייתה במקום הראשון במשך תשע מבין 11 השנים האחרונות, ובשנה שעברה חלקה את המקום הראשון עם ניו יורק. עלות הוצאת רישיון רכב, למשל, עולה בה יותר מ-106 אלף דולר (כדי להרתיע אנשים מלרכוש רכב). ציריך, העיר הגדולה בשווייץ, נמצאת גם היא דרך קבע במקומות הראשונים בדירוג. ב"אקונומיסט" מציינים כי הסיבה העיקרית להיותה בפסגת הדירוג היא התחזקות הפרנק ביותר מ-10% מול הדולר בשנה האחרונה.