תקיפה באיראן יום חמישי 19/03/2026 – היום ה – 20 – “שאגת הארי” – עדכונים שוטפים

מבצע שאגת הארי יום חמישי היום ה - 20 למבצע

 

23.47 – מבזק דחוף מפיקוד העורף, בעקבות זיהוי שיגורים לעבר ישראל, ייתכן ויופעלו התרעות בדקות הקרובות במרחבים יהודה, ים המלח, בית שמש, לכיש, השפלה, דרום השפלה, בקעה, שומרון, מרכז הנגב, ירושלים.

מודעה
blank

23.46 – ירי על משגב עם ומרגליות מלבנון.

מודעה
blank
מודעה
blank

23.41 – התקיפות מצד איראן פגעו משמעותית ביכולת של קטאר לייצא גז טבעי נוזלי, כאשר לפי ההערכות כ־17% מהכושר נפגע. ההשלכות הכלכליות צפויות להיות כבדות, עם אובדן הכנסות שנתי הנאמד בכ־20 מיליארד דולר, לצד חשש לשיבושים באספקת האנרגיה למדינות באירופה ובאסיה.

מודעה
blank

23.39 – 3 יירוטים מוצלחים, אין בשלב זה נפגעים.

23.27 – זוהה שיגור מאיראן לדרום שפלה יהודה ולירושלים.

23.22 – עד תחילת השבוע צפויות כמויות גשם משמעותיות בצפון ובמרכז הארץ, שיגיעו לכ־50 עד 70 מ”מ, כאשר באזור הגליל העליון והגולן ייתכן שהכמויות אף יעברו את רף ה־100 מ”מ. מנהל השירות המטאורולוגי ציין כי דווקא עם פתיחת האביב הרשמי, מזג האוויר החורפי עושה קאמבק בולט. המערכת החורפית שכבר החלה צפויה להתחזק במהלך הלילה שבין חמישי לשישי ולהגיע לשיאה, ובהמשך תימשך לפרקים גם במהלך סוף השבוע. עד תחילת השבוע הבא צפויות להצטבר כמויות משקעים חריגות יחסית לתקופה זו של סוף מרץ.

22.48 – אזעקות בדרום במרכז ובירושלים. דיווחים על יירוט מוצלח – נכון לרגע זה ללא חריגים.

מערכות ההגנה על ישראל מפני טילים
מערכות ההגנה על ישראל מפני טילים

22.46 – מבזק פיקוד העורף – התרעה מקדימה  (19/03/2026 22:41) בעקבות זיהוי שיגורים, בדקות הקרובות צפויות להתקבל התרעות באזורים בקעה, לכיש, שפלת יהודה, דן, ירקון, השפלה, יהודה, ים המלח, שומרון, ירושלים, מערב לכיש.

22.45 – דיווחים באיראן: תקיפות אוויריות כבדות של ישראל וארה”ב על אתר טילים סמוך לעיר בוראז’אן, במוז בושהר במהלכן דווח על ארבעה פיצוצים ושריפות.

21.08 – מטח של 12 רקטות בצפון שניים יורטו השאר נפלו בשטחים פתוחים כרגע ללא נזק משמעותי וללא נפגעים.

21.00 – פיקוד העורף הודיע על הרחבת ההקלות שיאפשרו חזרה ללימודים פרונטליים באזורים נוספים כבר ביום ראשון בשעה 06:00 בבוקר — יומיים בלבד לפני תחילת חופשת הפסח ביום שלישי. המהלך נועד לאפשר לתלמידים רבים לשוב למסגרות, אך אינו כולל את הערים הגדולות בחלק מהאזורים, ובגוש דן לא צפויות הקלות כלל בשלב זה. בין האזורים שבהם תתאפשר חזרה ללימודים: דרום הגולן (למעט קצרין וקדמת צבי), הגליל התחתון, אזור הכרמל (למעט דלית אל־כרמל ועוספיה), ואדי ערה, אזור מנשה (למעט ערים מרכזיות כמו חדרה ואור עקיבא), שפלת יהודה (למעט בית שמש), אזור לכיש (ללא אשדוד, יבנה, גדרה ויישובים נוספים), וכן מרכז הנגב — למעט באר שבע ועומר.

20.56 – אזעקות נרחבות לחיפה וכל הצפון. טילים נורו בשלושה גלים. בפעם השביעית מהבור שיורים לצפון, לפי שעה הטילים יורטו. חיזבאללה הצטרף לירי על חצור וכרמיאל.

20.50 – מבזק פיקוד העורף – התרעה מקדימה  (19/03/2026 20:50) בעקבות זיהוי שיגורים, בדקות הקרובות צפויות להתקבל התרעות באזורים דרום הגולן, העמקים, גליל עליון, מרכז הגליל, גליל תחתון, קו העימות, המפרץ, הכרמל

20.42 – תזוזות חריגות ביותר נרשמות בדקות האחרונות בתימן איראן ולבנון.

20.07 – נתניהו: לאירן אין אפשרות להעשיר אורניום ולייצר טילים בליסטיים. אנחנו מרסקים אותם עד דק. נתניהו: דיברו על נפילת מאות מגדלים בתל אביב. הם נופלים בינתיים באיראן ובלבנון. אנחנו משנים את מזרח התיכון.  נתניהו: כבר עכשיו אפשר לקבוע ישראל חזק מאי פעם ואיראן חלשה מאי פעם, יש אומרים שאנחנו מעצמה עולמית.  נתניהו: זה יקח ככל הנדרש, המשיכו לעמוד איתן ובעזרת השם יחד ננצח.

20.05 – ההערכה המשותפת של גורמים ישראלים ואמריקנים: המלחמה תימשך אל תוך חג הפסח – ואפילו אחרי.

20.03 – ביממה האחרונה שוגרו מספר רקטות מסוריה לעבר ישראל ומוצבי צה”ל בגולן הסורי. הרקטות נפלו בשטחים פתוחים, רחוק מהגבול ומוצבי צה”ל. אין נפגעים לכוחותינו.

19.58 – בריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה, הולנד ויפן בהודעה משותפת: מוכנות לתרום להגנה על מיצרי הורמוז.

18.20 – מד”א על הפגיעה בקריית שמונה: 4 פצועים פונו לבית החולים – גבר כבן 60 במצב קשה עם פציעות רסיסים, אישה בת 68 במצב בינוני עם חבלת ראש, ושני צעירים כבני 20 במצב קל עם פגיעות הדף.

17.59 – סי אן אן: מטוס F-35 אמריקאי ביצע נחיתת חירום בבסיס במזרח התיכון לאחר שנפגע מאש איראנית.

17.19 – ערוצי האויב מדווחים על פגיעה בבתי זיקוק בחיפה. דובר צה”ל מאשר את הדיווח. שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן: “הפגיעה ברשת החשמל בצפון מוגבלת ואינה משמעותית. צוותי חברת החשמל פועלים בשטח וכבר החזירו את האספקה לרוב הצרכנים שנותקו. 

 

בתי הזיקוק.. באישור צנזורה
בתי הזיקוק.. באישור צנזורה
בתי הזיקוק.. באישור צנזורה
בתי הזיקוק.. באישור צנזורה

17.15 – ירי לעבר אבו דאבי, דיווחים על ירי גם לעבר בחריין, אזעקות הופעלו באזור.

17.14 – לאור חששות ביטחוניים סביב המלחמה מול איראן, נבחרת הנשים של ישראל נאלצה לפרוש מבית 2 האירופי/אפריקני בגביע בילי ג’ין קינג, טורניר הנבחרות הבכיר ביותר, שמתקיים בבוסניה – מדינה בעלת רוב מוסלמי.

17.13 –  ערוץ “רוסיה היום” מודיע כי הכתב שלו בדרום לבנון, סטיב סוויני, וצלם הערוץ נפצעו מתקיפה ישראלית בדרום לבנון , היום. סוכנות הידיעות של לבנון מדווחת כי שני עיתונאים נפצעו באורח קל במהלך תקיפת צה”ל בגשר אל-קאסמייה היום.  צה”ל בהתייחסות ראשונה לתקרית בדרום לבנון – שמפורסמת כעת בשפה האנגלית: “צה”ל תקף מעברים בנהר הליטני, אשר שימשו את חיזבאללה למעבר פעילי טרור ולהעברת אמצעי לחימה, בהם רקטות ומשגרי רקטות, שיועדו לשמש נגד כוחות צה”ל ואזרחים ישראלים. טרם התקיפות פורסמו אזהרות במטרה לוודא שאזרחים יתרחקו מהמעברים, כדי לצמצם פגיעה באזרחים. בתיעוד שפורסם בשעות האחרונות נראה עיתונאי במעבר “קסמיה”. לגבי אזור זה ניתנה אזהרה מפורשת. המעבר הותקף לאחר שחלף זמן מספק מאז פרסום האזהרות. המעבר הותקף שוב היום בשעה 12:30. צה”ל קורא לתושבי לבנון להישמע לאזהרות המתפרסמות בפלטפורמות השונות. צה”ל אינו תוקף אזרחים או עיתונאים ופועל בהתאם לדין הבינלאומי”

17.12 – עקב גילוי פרצת אבטחה חמורה ביותר במכשירי אייפון, חברת אפל שיחררה עדכון אבטחה שמתקן את הפרצה, שכבר נוצלה ע”י האקרים במספר מקרים. הפרצה נותנת להאקרים גישה למכשיר, דרכה הם יכולים לגנוב את כל המידע שנמצא על המכשיר כגון סיסמאות, היסטורית גלישה, הודעות וואטסאפ מוצפנות, אימיילים, ואפילו להדליק את המצלמה והמיקרופון של המכשיר מבלי שבעל המכשיר ידע. החברה מפצירה במחזיקי מכשירי האייפון לעדכן בדחיפות את גרסת התוכנה במכשיר.  

17.08 – שר המלחמה: היום יהיה יום התקיפות החזק ביותר מתחילת המלחמה. הגסת’ סירב לומר כמה זמן תימשך המלחמה: “טראמפ יחליט מתי הושגו היעדים” הגסת’ לא חוזר על דברי טראמפ כי ארה״ב לא ידעה על התקיפה הישראלית נגד מתקן הגז באיראן ומאשר כי התקיפה הייתה אזהרה לאיראן.

17.02 –  שר החוץ של איראן עראקצ’י: תגובתנו למתקפת ישראל על התשתיות שלנו השתמשה בטיפת יכולת מהכוח שלנו. הסיבה היחידה לאיפוק הייתה הצורך לא ללכת להסלמה. בפעם הבאה אם התשתיות שלנו יותקפו שוב התוצאות יהיו הרסניות.

17.01 – האיראנים טוענים ששיגרו טילי חיידר – טילים משודרגים יותר.

16.40 – זוהו שיגורים מאיראן. אזעקות  באזור תל אביב דרומה עד אשדוד ובאזור חייפה. 5 טילים נורו בסה”כ לישראל.

13.10- צבא איראן טוען: כנקמה על חיסול שר המודיעין איסמאעיל ח’טיב וחיסולים נוספים – תקפנו באמצעות כטב”מים, בהם דור חדש של כטב”מים מתאבדים, את משרד ביטחון הפנים בירושלים, את אולפני רשת 13 בתל אביב ואת מחנה ערער של חטיבת החרמון, שנחשב לעין של הישות ישראל סמוך לגבול לבנון וסוריה.

13.04 – באיראן מאיימים ״בהשמדה מוחלטת״ נגד מתקני האנרגיה של בעלות בריתה של ארה״ב אם התקיפות נגד מתקני האנרגיה באיראן ימשכו.

13.02 – סעודיה: לאחר השיגורים הבוקר לעבר נמל הנפט הסעודי ינבוע, הופסק ייצוא הנפט מהנמל, כך מסרו שני מקורות לרויטרס. למעשה סעודיה בכך הפסיקה לייצא נפט כמעט לחלוטין.

13.01 – דיווח: שר החוץ הצרפתי לא יציג יוזמה להפסקת אש עם לבנון בביקורו בביירות.

12.27- ירי לצפון מלבנון, כך זה נמשך כל היום בימים האחרונים.

שריד טיל איראני בצפון
שריד טיל איראני בצפון

12.20 – דיווחים מסעודיה הבוקר (חמישי) מצביעים על פגיעה במתקן נפט של Saudi Aramco בעיר הנמל יאנבו שעל חוף הים האדום. לפי ההערכות, מדובר במהלך תגמול איראני כלפי מדינות המפרץ, על רקע הלחימה שבה מעורבות ארצות הברית וישראל נגד הרפובליקה האיסלאמית. הדיווחים מגיעים זמן קצר לאחר ששר החוץ הסעודי, פייסל בן פרחאן, מתח ביקורת חריפה על פעולותיה של טהרן כלפי סעודיה, קטאר ואיחוד האמירויות. לדבריו, האירועים האחרונים מחקו כל בסיס לאמון בין הצדדים.

blank

11.52 – מדינות המפרץ משמיעות איומים כלפי איראן, אך בפועל אינן ממהרות ואף אינן מעוניינות להיגרר לעימות ישיר מולה. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא התלות במדיניות של דונלד טראמפ, שלפי ההערכות יכול להחליט בכל רגע על שינוי כיוון, כולל עצירת הלחימה ונסיגה. בתרחיש שבו איראן תצא מהמערכה כשהיא שורדת, קיים חשש כי תפנה את עוצמתה כלפי מדינות האזור — בין היתר באמצעות פגיעה ביצוא הנפט והגז שלהן, לצד פעולות טרור ושיגורי טילים לעבר תשתיות אנרגיה.

11.39 – שיגורים למרכז לשפלה ולדרום.

11.28 – הנשיא טראמפ: ישראל, מתוך זעם על מה שקורה במזרח התיכון, תקפה באלימות מתקן גדול המכונה שדה הגז דרום פארס באיראן. חלק קטן יחסית ממנו נפגע. ארצות הברית לא ידעה דבר על המתקפה הספציפית הזו, וקטאר לא הייתה מעורבת בה בשום צורה או דרך, וגם לא היה לה מושג שזה עומד לקרות. לרוע המזל, איראן לא ידעה זאת, או על אף אחת מהעובדות הרלוונטיות הנוגעות למתקפה בדרום פארס, ותקפה באופן לא מוצדק ולא הוגן חלק ממתקן הגז LNG של קטאר. לא יבצעו עוד מתקפות על ידי ישראל בנוגע לשדה הגז דרום פארס החשוב והיקר ביותר הזה, אלא אם כן איראן תחליט, באופן לא חכם, לתקוף את קטאר התמימה מאוד – במקרה זה – ארצות הברית של אמריקה, עם או בלי עזרתה או הסכמתה של ישראל, תפוצץ באופן מסיבי את כל שדה הגז דרום פארס בעוצמה שאיראן מעולם לא ראתה או חוותה קודם לכן. איני רוצה לאשר רמה כזו של אלימות והרס בגלל ההשלכות ארוכות הטווח שיהיו לה על עתידה של איראן, אך אם גז טבעי נוזלי (LNG) של קטאר יותקף שוב, לא אהסס לעשות זאת.

11.26 – רויטרס: ממשל טראמפ שוקל הצבה של אלפי חיילים אמריקנים נוספים במזרח התיכון כשהצבא האמריקני נערך לשלב הבא בלחימה מול איראן. אחד הצעדים שנשקלים כדי לאבטח את מצר הורמוז – פריסת כוחות בחופי איראן.

11.25 – סעודיה: התקיפות מאיראן לא יישארו ללא מענה. זו הפעם השירית שהם אומרים זאת אבל מעשים אפס. שר החוץ הסעודי, פייסל בן פרחאן, במתקפה חריפה מאוד הלילה על איראן במסיבת עיתונאים שקיים בעקבות פגישת שרי החוץ של כמה מדינות ערביות ומוסלמיות שהגיעו לריאד (היו שרים ממדינות מפרציות וגם ממצרים, ירדן ולבנון וטורקיה). בדבריו הבהיר כי הם שומרים לעצמם את הזכות להגיב צבאית אם יהיה צורך בכך וכי הסלמה מצד איראן תיענה בהסלמה. לדבריו, גם התגובות המדיניות על הפרק וגם תגובות שאינן מדיניות אפשריות. הוא ציין כי לנוכח מתקפותיה של איראן, האמון בינה לבין מדינות המפרץ התנפץ ולא יחזור למה שהיה, אמר כי החישובים של איראן מוטעים וכי הם אינם חוששים ממנה. עוד אמר כי איראן טוענת שהיא מסייעת לאסלאם אך בפועל תוקפת מדינות מוסלמיות ותומכת במיליציות שמערערות את היציבות באזור (כמו חיזבאללה), הזהיר את איראן כי לפגיעה בסקטור האנרגיה יהיו השלכות. הבכיר הסעודי אף ציין כי איראן תוקפת בריאד בזמן הכינוס של השרים אבל זה לא יעזור לה והם לא חוששים.

11.20 – באיראן טוענים שחוסיין דהגאן, שר ההגנה לשעבר של המשטר, מונה למזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, במקומו של עלי לריג’אני.

חוסיין דהגאן
חוסיין דהגאן

11.00 – שיגורים למרכז – השיגורים מאיראן: ככל הנראה נפילות בשטחים פתוחים. אין נפגעים.

10.30 – ערוצים איראניים באטרף על מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה, אסמאעיל קאאני — איך ייתכן שכולם מתים חוץ ממנו?.

מי עדיין לא חוסל ולמה
מי עדיין לא חוסל ולמה

10.05 – הוושינגטון פוסט:  הפנטגון זיהה רחפנים מעל בסיסי צבא ארה״ב בזמן ביקור רוביו והגסט, חשש כבד מפני רחפנים איראן לאדמת ארה״ב , האבטחה על רוביו והגסט תוגברה.

09.00 – משרד הבריאות מעדכן כי מתחילת מבצע שאגת הארי, נכון ליום חמישי ה-19 במרץ 2026 בשעה 07:00 בבוקר, פונו לבתי החולים 3,924 נפגעים, מתוכם כעת מאושפזים 79 אנשים:
1 במצב אנוש, שלא כתוצאה ישירה מפגיעת טילים
6 במצב קשה
12 בינוני
ו-60 קל

ב24 שעות האחרונות(7:00 אתמול עד 7:00 הבוקר) התקבלו בבתי החולים 177 נפגעים, מתוכם:
1 אנוש
2 בינוני
167 קל
ו-7 חרדה

08.05 – חוסל מפקד המודיעין הצבאי של חטיבת חאן יונס בארגון הטרור חמאס.

מחמד אבו שהלה, מפקד המודיעין הצבאי של חמאס בחטיבת חאן יונס.
מחמד אבו שהלה, מפקד המודיעין הצבאי של חמאס בחטיבת חאן יונס.

08.02 – נציג טהראן בפרלמנט האיראני טוען: אנחנו מקדמים הצעה שלפיה במקרה של שימוש במצר הורמוז כנתיב בטוח לתנועת ספינות, מעבר אנרגיה ואספקת מזון – המדינות יהיו מחויבות לשלם אגרות ומסים לאיראן.

00.07 – עוד זירה בצפון תל אביב נסרקת כרגע. דיווח: פצוע קל משאיפת עשן.

00.06 – נקבע מותו של עובד זר שנפגע בשרון במושב עדנים. 

00.05 – בית המשפט לעניינים מנהליים קיבל באופן חלקי את הערעור שהגישה לשכת המסחר נגד עיריית תל אביב-יפו, וקבע כי חדרי הניקיון ועמדת השמירה בבניין שבבעלותה במרכז העיר משרתים את כלל הדיירים – ולכן אין מקום לחייב בגינם בתשלומים. בנוסף, נפסק כי העירייה תישא בהוצאות משפט בסך של 15 אלף שקלים.

00.04 – פגיעה של טיל במתקן גז הטבעי ראס לפאן בקטאר.

00.03 – פוקס ניוז פרסמו תמונה של סרדאר רדאן, מוחמד באקר קאליבאף, חוג׳ת אל־אסלאם אג׳איי וסעיד ג׳לילי, והודיעו כי ארבעת האנשים הללו נמצאים ברשימת החיסול הישראלית והאמריקאית.

נמצאים ברשימת החיסול הישראלית והאמריקאית
נמצאים ברשימת החיסול הישראלית והאמריקאית

00.02 – דיווח שפורסם ברשת X, המיוחס לגורם העוסק באיסוף מודיעין מתוך איראן, מציג תמונה חריגה של המתרחש בערים מרכזיות במדינה ובראשן טהרן, על רקע החשש מפעולות ישראליות. לפי הפרסום, בימים האחרונים ניכרת אי־סדר משמעותי בקרב כוחות הביטחון של המשטר, שנובעת מלחץ ופחד מפני תקיפות אפשריות – מצב שמוביל להתנהלות בלתי שגרתית. עוד נטען כי בשל אותו חשש, אנשי כוחות הדיכוי מפגינים יחס חריג כלפי אזרחים במרחב הציבורי, כולל בשווקים וברחובות. על פי הדיווח, חלקם אף מרמזים – באופן ישיר או בעקיפין – כי במקרה של התקוממות ציבורית, הם עשויים שלא לפעול נגד האזרחים ואף לעמוד לצדם.

00.01 – לאחר למעלה מ־40  שנה התביעה באיטליה הודיעה כי הצליחה לזהות חמישה חשודים המעורבים בפיגוע הקטלני נגד מתפללים יהודים ברומא. לפי ממצאי החקירה והשחזור, החוליה כללה חמישה מחבלים שהגיעו למקום כשהם לבושים באופן מוקפד כדי לא לעורר חשד. שלושה מהם התמקמו באזור היציאה האחורית ברחוב קטלנה במטרה לחסום נתיבי בריחה, בעוד שניים נוספים עמדו בכניסה הראשית ברחוב דל טמפיו. כאשר איש אבטחה מקומי פנה אליהם וביקש שיזדהו, השליכו המחבלים רימוני יד ופתחו בירי מנשק אוטומטי לעבר הנוכחים. האירוע האלים נמשך דקות ספורות בלבד, ולאחריו נמלטו התוקפים ברכב פולקסווגן אדום ובאוסטין לבנה. בפיגוע נהרג פעוט בן שנתיים, סטפנו גאי טאשה, כתוצאה מפגיעת רסיס, וכ־40 בני אדם נוספים נפצעו, בהם בני משפחתו.

כעת, עשרות שנים לאחר מכן, הודיעה התביעה האיטלקית על סיום החקירה והצגת ראיות נגד חמישה חשודים. בין השמות שצוינו: אבו זאיד וליד עבדולרחמן, הכלוא בצרפת; עבד אדרה מחמוד חאדר, תושב יהודה ושומרון; וכן שלושה חשודים נוספים מירדן. בנוסף, לפי החשד, היו מעורבים במתקפה גם גורמים נוספים שכבר אינם בין החיים.

 

תקיפה באיראן יום רביעי 18/03/2026 – היום ה – 19 – “שאגת הארי” – עדכונים שוטפים

מודעה
blank

כתיבת תגובה

חדשות