סערת מכבי ת”א: קטש ממשיך בצל אלימות אוהדים והפסד אפשרי במילאנו

קטאש מאמן מכבי תל אביב

לאחר ישיבת הנהלה לילית וסערה חסרת תקדים מול הקהל, הוחלט במכבי תל אביב להמשיך בשלב זה עם המאמן עודד קטש, אך מעמדו מעורער ותלוי במידה רבה במשחק היורוליג הקרוב באיטליה. במקביל, המועדון גינה בחריפות את ההתפרעות האלימה של אוהדים, שלפי הטענות שברו דלתות במשרדי המועדון, חרף ההכחשות מצד ארגון האוהדים. האירועים הקשים חצו גבולות של מחאה לגיטימית והצריכו קריאה לכוחות שיטור לשם השבת הסדר על כנו.


ישיבת ההנהלה הלילית וההחלטה על עתיד המאמן

בעקבות ההפסד המאכזב מול הפועל חולון והיכולת החלשה שהפגינה הקבוצה במשחקי היורוליג האחרונים, התכנסה הנהלת מכבי תל אביב לישיבת חירום בשעות הלילה המאוחרות. המטרה העיקרית של הדיון הייתה בחינת מעמדו המקצועי של עודד קטש. לאחר הערכה מעמיקה ושיחות עם גורמים שונים המעורים בנעשה במועדון, הוחלט בשלב זה להמשיך את ההתקשרות עמו. יחד עם זאת, ההחלטה התקבלה תוך הבנה שהמצב הוא ארעי, וכי תמונת המצב הנוכחית – שבה הקבוצה מציגה יכולת משתנה ותוצאות מאכזבות – אינה יכולה להימשך לאורך זמן. גורמים במועדון הביעו הסכמה כי נעשו טעויות, הן ברמה המקצועית על ידי המאמן, והן ברמת הניהול וההרכבה של הקבוצה.

מבחן מילאנו: גורל המאמן תלוי בביצועים באירופה

מבחן האמת המיידי של המאמן והקבוצה יתקיים במשחק החוץ הקריטי ביום רביעי הקרוב מול קבוצת מילאנו במסגרת היורוליג. ניצחון והצגת יכולת משופרת עשויים לייצב זמנית את מעמדו של קטש ולספק מעט שקט להמשך העבודה. לעומת זאת, הפסד נוסף, במיוחד אם יגיע לאחר תצוגת כדורסל ירודה בדומה למשחק היורוליג האחרון, עלול להוביל לשינוי מיידי ולסיום דרכו של המאמן במועדון. לחץ הציפיות במכבי תל אביב הוא עצום, וכישלון בזירה האירופית, הנחשבת לליבת הזהות המקצועית של הקבוצה, אינו נסבל לאורך זמן.

משבר האמון: מחאה חסרת תקדים נגד ההנהלה והבעלים

ההחלטה על עתיד המאמן התקבלה על רקע מחאת אוהדים שהוגדרה כאירוע חסר תקדים בהיקפו ובחומרתו בתולדות המועדון. במהלך המשחק מול חולון, הונפו שלטים נוקבים נגד הנהלת הקבוצה ואף כוונו באופן אישי לאחד מבעלי המניות המרכזיים, דני פדרמן. הביקורת הציבורית החריפה בתוך האצטדיון אותתה על משבר אמון עמוק בין הקהל להנהגה. המחאה, שהחלה בדרכי ביטוי לגיטימיות של שלטים וקריאות, קיבלה תפנית חמורה ומעוררת דאגה לאחר סיום המשחק.

התפרעות במשרדים: נזק נטען, אבטחה ואי-הגשת תלונה

על פי גרסת המועדון, בעת קיום ישיבת ההנהלה הלילית, כעשרים וחמש דקות לאחר תחילתה, הגיעו למשרדי הקבוצה אוהדים המזוהים עם ארגון ה”גייט”. המועדון טוען כי האוהדים התפרעו, ניסו לפרוץ למקום ואף גרמו לשבירת דלתות. שלושה מאבטחים שהיו במקום לא הצליחו לבלום את ההתפרעות, ולכן הוזעקה המשטרה למקום האירוע. חרף הדרישה של השוטרים להגיש תלונה רשמית בגין ונדליזם והתפרעות, החליטו בעלי המועדון שלא להגיש תלונה. החלטה זו נבעה, ככל הנראה, מהרצון שלא להעמיק את הקרע והמתיחות הגבוהה ממילא בצל המחאה. מנגד, ארגון האוהדים הכחיש באופן נחרץ את הטענות על גרימת נזק ופעילות אלימה.

הקו האדום: גינוי מנכ”ל המועדון לאלימות הפיזית

מנכ”ל מכבי תל אביב, אבי בן טל, פרסם הבהרה רשמית הנוגעת לאירוע האלימות הנטען. בהודעתו, גינה המנכ”ל באופן חד משמעי את המעשים האלימים, וטען כי האוהדים הפורצים נקטו בפעולות אלימות שגרמו נזקים פיזיים למתחם. בן טל הדגיש את ההבחנה בין הבעת דעה לגיטימית ודרישה לשיפור, שהן חלק בלתי נפרד מהיחסים בין הקהל למועדון, לבין אלימות מכל סוג שהוא. הצהרת המועדון כי מדובר ב”חציית קו שאין לו מקום” מעידה על ההלם והזעזוע שחוו גורמי ההנהלה מן ההתנהלות, ומשקפת את המסר כי המועדון לא יאפשר לאלימות פיזית להפוך לכלי במאבקים פנימיים. האירוע ממחיש את המצב הנפיץ במועדון, הנאבק כעת לא רק בזירה המקצועית אלא גם בחזית הפנימית מול קהל אוהדיו.


חדשות תל אביב מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו למייל: tellavivnews@gmail.com

כתיבת תגובה

חדשות