הנאשם, תושב העיר, הפעיל רשת הפצה דיגיטלית ענפה באמצעות אפליקציות מסרים; פעילותו נחשפה והוא נעצר על ידי שוטרי המחוז הדרומי לאחר שמכר סמים לסוכנת סמויה.
מהמרכז לפריפריה: ה”סטארט-אפ” הפלילי של התושב התל-אביבי
הסחר הדיגיטלי בסמים מגיע שוב לכותרות, והפעם עם מעורבות ישירה של תושב לב גוש דן. כתב אישום חמור הכולל 17 סעיפים שונים הוגש לאחרונה נגד תושב תל אביב בן 50, המואשם כי הפך את יישומוני המסרים המיידיים והרשתות החברתיות לכלי לניהול אימפריית הפצה וסחר של קנאביס וחשיש, שפעלה לאורך כל קו החוף מאשקלון ועד לעומק יישובי הנגב.
הנאשם ניצל את הנוחות הטכנולוגית של הטלפונים החכמים כדי לנהל מרחוק רשת לקוחות ענפה, תוך שהוא משתמש ברכבו הפרטי כדי לצאת מתל אביב ולבצע סבבי חלוקה מרוכזים ביישובים רבים בדרום, בהם באר שבע, אופקים, שדרות, להבים, קריית גת ועוד.
על פי כתב האישום שהוגש על ידי יחידת התביעות המשטרתית, בין התאריכים 18 ל-26 במאי 2026, הפעילות הגיעה לשיאה הכלכלי והלוגיסטי. במהלך שמונה ימים בלבד, הנאשם תכנן והוציא לפועל 18 עסקאות סמים שונות בהן מכר כ-200 גרם קנאביס, סיגריות אלקטרוניות המכילות שמן קנאביס, ושקיות של חומר מוכן. הפעילות הניבה לו רווח מהיר של כ-8,850 שקלים, אך גם משכה את תשומת לבם של שוטרי מחוז דרום ותחנת דימונה, שהחלו לנהל נגדו מצוד סמוי וטכנולוגי.
סופה של הרשת הניידת: מעצר דרמטי וסוכנת סמויה
הקץ לפעילות העבריינית של התושב התל-אביבי הגיע ב-26 במאי, כאשר המשטרה החליטה להפיל עליו את המלכודת. סוכנת משטרתית סמויה הופעלה מולו, התחזתה לקונה והצליחה לתאם עמו עסקת אספקה מהירה. הנאשם הגיע לנקודת המפגש ומכר לה כ-10 גרם קנאביס לצד שתי סיגריות מגולגלות, ובכך סיפק לחוקרים את “ראיית הזהב”.
מיד לאחר העברת הסמים, בלשי המשטרה הגיחו מכל עבר וביצעו מעצר מהיר של הנאשם בלב שטח חלוקה. בחיפוש ממוקד בתוך רכבו, ששימש כמעבדה ונקודת הפצה ניידת, נחשפו כמויות חומר מסחריות וגדולות:
-
314 גרם קנאביס המחולקים בצורה מסודרת ל-38 אריזות קטנות לקראת מכירה.
-
15 גרם חשיש בשלוש אריזות שונות.
-
31 סיגריות קנאביס מגולגלות ומוכנות לעישון מיידי.
-
3,530 שקלים במזומן, שנתפסו והוחרמו כחלק מפדיון ימי המכירות הקודמים.
בעקבות הממצאים החד-משמעיים, יחידת תביעות פלילי נגב הגישה את כתב האישום לבית משפט השלום בבאר שבע, המייחס לנאשם שורה ארוכה של עבירות קשות, בהן סחר בסמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, ניסיון סחר, ואספקת סם מסוכן תוך הסתייעות והפיכת הרכב הפרטי לכלי לביצוע פשע. רשויות החוק מבהירות כי מדובר בשלבים משפטיים ראשוניים, והנאשם נחשב חף מפשע כל עוד לא הורשע באופן רשמי על ידי שופט בבית המשפט.
חדשות תל אביב מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו למייל: tellavivnews@gmail.com
לגלות עוד מהאתר חדשות תל אביב TEL AVIV - TLV
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



