אימאם מיפו נעצר: חשד להסתה נגד יהודים וקריאות להפרת הסדר הציבורי

האימאם שנעצר ביפו - קרדיט דוברות המשטרה

מעצר ביפו: איש דת חשוד בהתנהגות העלולה לפגוע בשלום הציבור

המשטרה עצרה הבוקר תושב יפו, איש דת בשנות השלושים לחייו, בחשד למעורבות בהתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור. המעצר מגיע בעקבות אירועים שהתרחשו אמש (מוצאי שבת, 13 בדצמבר 2025) בעיר, במהלכם נשמעו קריאות חמורות ומסיתות.


במה נחשד איש הדת שנעצר?

על פי הודעת דוברות המשטרה, החשוד נעצר לאחר שבמהלך תהלוכה שהתקיימה בערב אמש ביפו, בה הוא נטל חלק מוביל, נשמעו קריאות גזעניות. הקריאות נגעו, בין היתר, להפרת הסדר הציבורי ולפגיעה בשלום התושבים.

מודעה

בין הניסוחים שנשמעו בתהלוכה, דווח על קריאות כמו “בדם ואש נפדה את יפו” ו-“זו או אנחנו או אנחנו”. כמו כן, החשוד נשמע מאוחר יותר הלילה במסגרת פרסומים ברשתות החברתיות, קורא להפרת הסדר ומביע מסרים גזעניים המופנים כלפי יהודים.

מודעה

כיצד התנהלה חקירת המשטרה?

החשוד הובא לחקירה בתחנת משטרת יפו לאחר מעצרו בשעות הבוקר המוקדמות. חקירתו מתמקדת כעת בבחינת האירועים שאירעו בתהלוכה, ובבדיקת התבטאויותיו ברשתות המקוונות, במטרה לקבוע את מידת מעורבותו בהסתה ובקריאה לאלימות.

מודעה
blank

משטרת ישראל הדגישה בהודעתה כי היא תמשיך לפעול בנחישות לשם שמירה על הביטחון והסדר הציבורי של כלל התושבים. הגורמים הרשמיים הצהירו כי תגובה חריפה ובלתי מתפשרת תינקט נגד כל גילוי של אלימות או הסתה.


חדשות תל אביב מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו למייל: tellavivnews@gmail.com

מודעה
blank
מודעה
blank

לגלות עוד מהאתר חדשות תל אביב TEL AVIV - TLV

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

כתיבת תגובה

חדשות

לגלות עוד מהאתר חדשות תל אביב TEL AVIV - TLV

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא